Behandelingen

Specialisatie in diverse soorten massages, dat maakt Loman sportmassage uniek! Van sportmassage, tot intensieve bindweefselmassage, dry needling tot lage rugpijnmassage: ik ben gespecialiseerd in zo goed als alle disciplines.

Alle behandelingen op een rij:

Sportmassage

Steeds meer sporters, professionals en amateurs zweren bij een sportmassage: het kan een belangrijke rol spelen in het verbeteren van de sportprestatie. Niet alleen na afloop van een fysieke inspanning maar ook vooraf en tijdens het sporten kan sportmassage van grote betekenis zijn. Sportmassage is een krachtige massage om het lichaam weer in balans te brengen. Door middel van langzame, diepe massagetechnieken met veel aandacht voor de spieren worden er mechanische prikkels op het lichaam uitgeoefend. De prikkels leiden op hun beurt weer tot herstel van het evenwicht in het lichaam. Uiteindelijk wordt de  bloedcirculatie verbeterd en worden afvalstoffen, pijnprikkels en vocht afgevoerd. Tijdens mijn sportmassagebehandelingen pas ik zo nodig andere technieken toe, gericht op de betreffende blessure. Deze technieken vindt je hieronder.

Medical Taping

Medical Taping is een breed inzetbare techniek om lichamelijke problemen te verhelpen en te voorkomen. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel en lichaamseigen genezingsprocessen maar zorgt ook voor fixatie, bijvoorbeeld na het verstuiken van een enkel. De achterliggende gedachte van Medical Taping is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook op de bloedsomloop, het lymfestelsel en het beinvloeden van de lichaamstemperatuur. Medical Taping en wordt ingezet bij verschillende blessures en als aanvulling bij specifieke klachten. Mediacal Taping wordt ook toegepast bij bijvoorbeeld hooikoortsklachten of een verstuikte enkel. 

Bindweefselmassage

Regelmatig pijn in uw benen? Blokkades in de spieren? Of pijn in uw gewrichten? Dan kan bindweefselmassage de oplossing zijn. Bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam, die zich tussen de spieren en de huid bevindt. Het is een intensieve massage, met als doel dat de spanning in de huid afneemt. Uiteindelijk wordt de doorbloeding van je lichaam verbeterd. Bindweefselmassage wordt toegepast tijdens het masseren of als aparte techniek. Bindweefselmassage is een reflexzonemassage, waarbij men ervan uit gaat dat er zich op het lichaam zones bevinden die onderling in verbinding staan met alle klieren, bloedvaten, zenuwen, spieren, organen en andere lichaamsdelen. Dit betekent dat een uitgevoerde prikkel zijn uitwerking heeft in het gebied dat van oudsher een zogenaamde segmentalerelatie heeft met het weefsel dat geprikkeld wordt.

Triggerpointmassage

Triggerpoints – oftewel spierknopen – zijn eigenlijk zeer lokale verkrampingen in spieren, waar als gevolg van gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat.
Dit veroorzaakt vaak pijn en soms uitstraling naar andere plekken dan waar de spierknoop zich bevindt. Met een triggerpointmassage wordt ‘de vinger op de juiste plek gelegd’, ontspant het spierweefsel, wordt de spier weer goed doorbloed en worden afvalstoffen afgevoerd. 

Dry needling 

Dry needling is een moderne westerse manier van weefselstimulatie op triggerpoints en triggerzones die gebaseerd is op (neuro-anotomie/ fysiologie en pijnsystemen). Dry needling is een behandeling die zich richt op al wat langer bestaande spierklachten. Met dry needling worden spier- verhardingen ontspannen, door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald. Meestal is de verbetering direct voelbaar: met name in kracht verbetering, meer bewegingsvrijheid en pijnverlichting.

Lage rugpijnmassage

Bij lage rugpijn, ook wel ‘ spit’ of ‘ lumbago’ genoemd, heb je pijn onder in je rug. De pijn kan soms uitstralen naar bil of been. Lang staan of zitten, maar ook bewegen kunnen flink pijn doen bij lage rugpijn. Na het uitvragen waar de klacht zit en/of vandaan komt start ik de behandeling door middel van massage en het losmaken van de heupen; hierdoor wordt de rug los en ontspannen.